Pesuvati varjostimeksi

Olen ihaillut metallisia varjostimia sisustuslehdissä, ne ovat tuntuneet aika hintavilta, joten päätin tehdä sen sitten itse, kun vain kehittelen sopivat materiaalit jostain. Sain vanhan kuluneen sinkkisen (tai en tiedä varmasti mitä materiaalia tuo on) pesuvadin, heti tajusin, että tämä on nyt tuleva keittiön lampunvarjostin. Muutama hätäinen kysymys ukolle, millä reiän voi tehdä pohjaan ja saako käyttää autotallia.
En vaivautunut edes pesemään vatia aluksi, sillä tiedättehän autotallit, ei niihin kannata mitään pestyä viedä.

Akkuporakone, 3mm poranterä, sivuleikkurit, tussi ja mitta, näillä homma alkuun. Mittasin keskikohdan ja merkkasin se tussilla, lamppu-istukkaa (vaimikäsenytonkaan) apunakäyttäen. 
Reikä tuli pohjaan todella helposti, terä ei lähtenyt juoksemaan yhtään, jota pelkäsin etukäteen.


Porasin reikiä vieriviereen, reikien välit leikkasin sivuleikkureilla.

Reunat jäivät tosi teräviksi, silmiini osui viila, jota kokeilin. 
Toimii, kokeilin huvin vuoksi myös hiekkapaperia mutta ei hyvä, paperi vain hajoaa.
Tosi siisti tuli viilaamisen jälkeen, toisin eihän ruma reuna haittaisi mitään, kun jää kuitenkin lampun muovisen pidikerinkulan taakse piilloon. 
Nyt pesemään varjostin. Jos haluaa jättää originaalin väriseksi kannattaa pestä rosteripesuaineella, se tekee helposti puhtaanapidettävän pinnan.Lopuksi spreijasin varjostimen ulkopuolelta mustaksi. Mulla on nyt menossa mustakausi, värit kun menvät sykleittäin.
Maalin kuivuttua, varjostin kattoon. Sopivan hämärä ja sateinen päivä niin saa ainakin heti testata valaisinta. Tosin kuvanottoon oli kyllä vähän liiankin hämärää.


Kommentit