Oksista kynttilänjalka

Nyt kun ei vielä ole lunta, ainakaan etelä-Suomessa, kannattaa kerätä sammaleet, jäkälät, oksat ja kävyt joulua varten. Muistetaan kuitenkin mitä saa kerätä ja mistä, palauta mieleesi jokamiehenoikeudet!

Olen ollut innostunut jo muutaman vuoden kuivista oksista ja keräillyt niitä lähimetsästä, sellaisia kuivuneita männynoksia, joista kaarna on jo irronnut. Niistä on tullut tehtyä kaikenlaista mutta uusin viritelmä jouluksi on kynttilänjalka.

Valitsin oksista ne jotka sopivat 'kimpuksi' parhaiten, eli kietoutuivat toisiinsa kiinnittämisen helpottamiseksi.
Kiinnitin nipun kokeeksi nippusiteillä, nähdäkseni millanen tästä oikein tulee vai tuleeko mitään. 
Porasin oksat toisiinsa kiinni, käytin terassiruuveja kun ovat niin mukavan värisiä ja pureutuvat puuhun halkaisematta sitä.

Nippu pysyy hyvin kasassa, joten sahasin pohjan kutakuinkin tasaiseksi. Tässä vaiheessa pyysin ukolta apua pohjalevyn sahaamiseen. Pohjalevy on koivua, ihan vahingossa. Ihan hyvä näin jälkikäteen ajateltuna, ei tule ainakaan pihkaa lattiaan. Kiinnitys taas ruuveilla.

Mallailin erilaisia tuikkukuppeja (käytin kuitenkin vain kahta erilaista) oksiin ja sahasin sitten vasta oksat suht'oikeaan linjaan. Laitoin vielä muutamia ohuita oksia kuumaliimalla rungon ympärille.
Kiinnitin lasikupit myös kuumaliimalla, mutta en ole ollenkaan varma pysyvätkö kiinni. Täytynee testailla pettääkö liima kun tuikku kuumenee. 
Taidan kuitenkin laittaa hiekkaa kupin pohjalle, niin tuikut pysyvät paremmin suorassa ja se eristää liimaa kuumenemasta.

Voi hyvinkin olla, että maalaan tämän vielä valkoiseksi tai mustaksi...

Tämä risuhässäkkä ei ole mikään paloturvallisuuden perikuva, mutta itse olen tosi tarkka kynttilöiden kanssa, vaikka poltankin niitä paljon. Eli älkää hyvät ihmiset jättäkö kynttilöitä vartioimatta!

Kommentit

  1. Kiva idea, hyvältä näyttää �� must on ihana tuollaisena puisena ilman maalia��

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitos :) uskoisin että aluksi kyllä pidän puun värisenä. Jos kyllästyn niin sitten mietitään asiaa uudelleen.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti