Vessan oven tuunausta filmitähdillä


Ennen vanhaan oli tapana laittaa filmitähtien kuvia ulkovessan seinille. Meilläkin on ulkovessa, mutta siellä on kaikkea muuta seinillä vanhat sukset, luistimet ja vanhoja mainoksia jne.
Sisävessassa kyllästyin tuijottamaan tylsää valkoista ovea. 60v-vanhalle ovelle oli joka tapauksessa tehtävä jotain, sillä se oli entinen ulko-ovi, poistimme siitä valkoisen vanhan paneloinnin ja altapaljastui puinen peiliovi. 


Hetken mietittyäni, halusin tästäkin mustan.
Älkää nyt käsittäkö väärin, meillä ei kaikki ole mustaa -todellakaan. 
Ovi on maalattu Supi-saunasuojalla ja väriä jäi sen verran yli että teak-puinen ralli oven edessä sai väriä myös.En muista yhtään mistä tuo ajatus filmitähdistä lähti. Printtasin netistä mustavalkoisia kuvia julkkiksista. Pojallani oli sanansa sanottavana mitkä näyttelijät oli ainakin oltava. Ja taisihan pojan kummitätikin vaatia Mel Gibsonin.

Sellakkaa kuvien molemmin puolin, samalla kuvista tuli vanhan sävyiset. Sitten iski paniikki, jos menisinkin sössimään kaiken -googlasin ja googlasin. Luin, että erikeeper-seos voidaan silittää kiinni (liima sulaa juoksevaksi ja kuivaa taustaan kiinni). Voiko niin tehdä Sellakankin kanssa? Kyllä.
Testasin laudanpätkään Daniel Graigin kuvalla ja vein sen sitten pojalle lutkun maalitauluksi. Nyt vasta talven tultua kuva on irronnut.

Sommittelua. Mikä on paras? 
Päädyin laittamaan kaikki vähän vinoon, sillä mikään ei ole niin ärsyttävää kuin yksi ainoa kuva vinossa kun muut ovat  suorassa rivissä.
Sommittelin kuvat ja silitin ne kiinni leivinpaperin alla. Tarttuivat oveen ja suoristuivat hyvin kuvien kuivuttua.
Vielä kerros tai kaksi sellakkaa päälle kun ovi on paikoillaan. On muistettava antaa kuvien kuivua kunnolla lakka-kerrosten välillä. 
Ovat kyllä aika hellästi kiinni, jotta saan ne pois jos alkaa tökkiä.


Nyt vähän häiritsee tuo valkoinen kahva ja lukko. Toinen puoli ovesta on vielä vaiheessa, joten katsotaan sitten ens kesänä mitä keksin.

Kommentit