Kalkkimaali-chalk paint, niin uusikin näyttää vanhemmalta

Törmäsin nettisurffailuillani  kalkkimaaliin. Ei tarvita pohjatöitä, tarttuu pintaan kuin pintaan, ihanat värit ja ihanan matta. Kaikesta, mihin sitä laittaa tulee vanhan näköistä. 
Joo-o, kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta. Tilasin netistä kuitenkin 1dl kokeilupurkkeja muutamaa vaaleaa väriä ja 1l mustaa (kuinka ollakaan). 

Kovasti himotti kokeilla, kun paketti saapui. Kuulun siihen kastiin, jonka mielestä kaikki käyttöohjeet on takan sytyttämistä varten -niin myös tällä kertaa.
Mietin pienempiä kohteita... Kesäaitassa on ikkunalaudalla pari Taalainmaan hevosta, jotka olen joskus ostanut Hemtexistä (en ymmärrä miksi) - maalaan ne. Ne olivat lohkeilleet ja pinnasta homepilkuilla, siis nk. roskiskamaa.


Pyyhkäisin vahvalla puhdistusaineella pinnan, jottei home leviä ja sitten maalaamaan. Ekaksi kerrokseksi isoon heppaan beige  ja pienempään harmaa.
Maali kuivuu muuten tosi nopeasti, eikä suojahanskoja tarvita, kun on vesiliukoista luonnontuotetta.
Toinen kerros valkoista molempiin, Maali tarttuu ja kuivuu epätasaisesti ja lopputulos näyttää hauskalta.
Täytyy jatkaa kokeiluja, sillä epäilen maalin kestävyyttä. Tokikaan en ole laittanut hevosiin (koska ovat koristeita) vahaa, mikä parantaisi maalin kestoa.
Palaan varmasti vielä asiaan, tämän maalin suhteen. 


Taustalla vanha kulunut saavi, josta voi verrata miltä näyttää oikeasti vanha lohkeillut maali. Pikkuisen erilaiselta tottakai mutta fiilis on sama, eikö?
Taidan jättää nämä hetkeksi ainakin esille, vaikken olekaan sielultani mikään heppatyttö. 
Iso hevonen rusetilla vai ilman? Riippuu tilaisuudesta.Kommentit

 1. Liisan kotona13.4.2015 20.22

  Tulipa hienot hepat :) Tuota kalkkimaalia pitäisi joskus kyllä kokeilla. Kiitos vinkistä. tv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, tykkään itsekin. Nyt kokeilin maalia puuhyllyyn ja puuleluun, mielenkiintoinen maalituttavuus kyllä. Heppo maalata, kun voi sutia huolimattomasti. Kannattaa kokeilla!

   Poista
 2. Moi vierailin nyt ensimmäistä kertaa blogissasi ja en halua ilkeillä mutta huomauttaa kalkkimaalista, Se on tosiaan vesiliukoista ja peräisin luonnosta mutta se on erittäin emäksistä ja vaatii aina kunnolliset suojahanskat ja mielellään silmäsuojaimetkin

  VastaaPoista
 3. Hyvä huomio, kiitos!
  Nuo turvallisuusseikat onkin aina otettava huomioon. Itse luistan tuosta silmä- ja hengityssuojainten käytöstä liiankin usein.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti