Jaalan Kesäkoti valmiina


Nyt on Jaalan Leirirannan saunarakennus valmiina! Kaikkea sattui ja tapahtui, mutta lopputulos on hyvä. Ulkomaalaukset jäävät tuonnemmas kesään, sillä lasten leirit painavat päälle.

Tilahan on siis julkinen ja vuokrattavissa täältä. Hyvä paikka pienille juhlille tai kokouksien järjestämiseen.


Materiaalivalinnat on julkisessa tilassa tehtävä ensisijaisesti kestävyyttä, turvallisuutta ja helppohoitosuutta kunnioittaen. 

On mietittävä, että materiaalit ja kohteen ulkonäkö kestävät aikaa ja miellyttävät kohderyhmää. Liian tylsäkään ei saisi olla mutta ei liian räväkkäkään (varsinkin kun kohde on järven rannalla oleva saunamökki). 
Mäntypaneelinen mökki ei saisi enää 2010-luvulla näyttää tyypilliseltä 80-luvun mökiltä, jossa kaikki on samaa kellertävää männyn sävyä. Pienillä asiolla ja kokonaisuuden hallinnalla on tehtävä uusi ilme.


Kompromissejä joutuu tekemään, ne on vain saatava istumaan kokonaisuuteen, niin etteivät ne näytä niiltä. Kuten tuo rosterinen astianpesukone, itse olisin halunnut senkin valkoisena mutta teollisuuskonetta ei ollut valkoisena saatavilla. Joten pienkodinkoneetkin rosterisena niin tulos näyttänee harkintummalta. Ainakin itse niin uskon. 

Yksi asia mikä harmittaa on tuo mikron koko vs. hylly.  Täytyy puolustautua, etten tiedä mistä tuo mikro edes tuli ja miksi se on noin pieni.  Eipähän tuo maailmaa (tai edes mökkiä) kaada, pääasia että se toimii.

Hauskoja kommentteja on tullut, esim. miten se puuseppä sattuikin laittamaan valkoisen rungon pöytäryhmään. Sopii kuulemma hyvin kokonaisuuteen. Niinpä! :) 

Tokihan puuseppä (Eemelin verstas) teke niin kuin suunnittelija pyytää. 
Todella hyvää työtä muuten, tukeva ja upea 3,30m pitkä pöytä. Jonka ympärille mahtuu jopa 14 henkeä.Valaisinkin kuulemma sattuu sopimaan justiinsa tyyliin. 
Nooh, niitäkin vahinkoja suunnittelijalle sattuu ;)
Vaikka on pakko tunnustaa, että tuo ei ole juuri se valaisin jonka olisin alunperin halunnut, tuo on niitä kompromisseja.


Jotta tila ei jää liian persoonattomaksi, teetätin vielä kolme valokuvataulua seinälle.
Valokuvat on ottanut paikallinen valokuvaharrastaja Mervi Puolakka ja kuvat on otettu Jaalasta Pyhäjärveltä (jonka rannalla mökki on) ja Karitsasalmesta.
.

Projekti eteni hyvin ja valmistui aikataulussaan, kiitos kuuluu urakoitsijalle Rakennuspalvelu Pekka Valkeapäälle!
Aiheesta muutama lisäkuva täältä.

Ja tietenkin kohteen omistavalle ja rahoittaneelle Jaalan kotiseutusäätiölle, nyt kelpaa leiriläisten saunoa ja polskutella.

Nyt rupeakin laatimaan mökille järjestyssääntöjä ja opasteita.
Kommentit