Helppo kalkkimaali
Olen ostanut Kodin ykkösestä ruskean senkin joskus 15 vuotta sitten, se on aina kulkenut asunnosta toiseen (olemme muuttaneet useasti). 
Jotenkin se on aina sopinut sisustukseen, mutta nyt muutettuamme vanhaan rintamamiestaloon tuo 'eksoottinen' ulkonäkö vain ärsytti. 
Pakko maalata! 

Pientä sanomista tuli mieheltäni etukäteen ja poika komppasi sujuvasti vieressä.
Kaksi yhtä vastaan tilanteesta lähdimme liikkeelle.


Tiedän tiedän, olen kuullut usein että: 'puupinta on kaunis, sitä ei saa maalata' jne jne jne. 'Myöhemmin kyllä kaduttaa!'
Joopa joo, mietitään sitä sitten. Tästä voisin paasata pidempäänkin, mutta antaa nyt olla.Maalina tällä kertaa Vintage paint by Jeanne d'Arc. Tuttua kalkkimaalia sekin mutta eri valmistajan. Pitää kokeilla kumpi onkaan parempaa. Edellisillä kerroillahan olen käyttänyt Annie Sloanin kalkkimaalia. Klik.


Ensimmäinen maalikerros, pohjatöinä siis vain pölyjen pyyhintä. Sudin pensselillä vallattomasti joka suuntaan ja vuoroin molemmilla käsillä. Saadakseni haluamani lopputuloksen.
Vähän beigea tuomaan eloa väriin. Jos haluaa vanhan näköisen lopputuloksen on hyvä käyttää useampaa väriä, silloin tulee vaikutelma vanhoista maalikerroksista ja kulumista. Sävyjen valintahan on makuasia, eli jokainen maalatkoon niillä väreillä kuin tykkää ja haluaa.


Kolmas maalikerros valkoisella, ja taas tökittynä epätasaisesti.
Päälle vedin kirkasta Liberon antiikkivahaa, jotta maalipinnan kesto on parempi ja silloin se kestää pyyhkimistäkin paremmin.
Nuo beigen sävyt eivät kuvassa oikein näy. Tosielämässä tuovat syvyyttä ja eloa kalusteeseen. Itse asiassa olen todella tyytyväinen lopputulokseen.

Ja pakko mainita, että äijäpoppoo, joka oli aluksi maalausta vastaan, myönsivät lopulta, että hyvä tuli!  
Score! ;DTässä kuvat vierekkäin, ihan vertailun vuoksi. 
Kumpi on kivempi?

Kommentit

  1. Oi tulipas ihana tuunauksen jälkeen! Hyvin käy nyt sisustukseen:)

    VastaaPoista
  2. Jälkeen on niiin hyvän näköinen!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti