Kynttiläkruunun pikkutuunaus

Ollaan väkerretty meille grillikatosta kesällä ja nyt  elokuun iltoina on ihan päästä polttamaan kynttilöitä siellä. Katoksesta tuli yllättäen musta, joten katto tarvitsee ehdottomasti valaistusta. Ei se vielä ole lopullisen valmis, vielä tänä kesänä mutta mulla kiire päästä fiilistelemään.Olen saanut ystävältäni jokunen vuosi sitten mustan kynttiläkruunun tuikuille. Se ei ole löytänyt sisältä paikkaa ja nyt uusi grillikatos on sille todella hyvä paikka. En usko tuikkujen vaan kauaa pysyvän palavina, jos vähänkin tuulee, kun ei ole kunnon reunoja.


Mittailin ja huomasin pilttipurkin olevan oikean kokoinen joten päätin liimata niitä tuikkukupeiksi.
Ajattelin että liimapintaa oli liian vähän, joten korkki maalattava (spraymaali) ja käännettävä pohjaksi, jotta lasipurkki saa enemmän tarttumapintaa. Käytin kuumaliimaa, sillä, jos homma ei toimisikaan nuo saa vielä irti.
Laitoin merisuolaa kuppien pohjalle, sillä ne ovat kuperia. Voi olla että suola paakkuuntuu kosteassa, mutta muuta en nyt tähän hätään keksinyt. Kokeilen ensin, josko suola kuitenkin toimisi.


Mustaahan täällä on, mutta musta on aina musta. Sähköt kun saadaan vedettyä niin jouluvaloista saa sitten tunnelmaa talvella.

Koko grillikatoksensuunnittelun/rakentamisen aloitin hartiahuivin KLIK teolla. Nyt vihdoin on elokuun illat ja pääsen käyttämään sitä. 
Kommentit