Juhlat Jaalassa


Kun haluat järjestää juhlat Jaalassa niin täällä on oikein monipuolinen juhlapaikkatarjonta. On kylätaloa, isoa seurataloa, ravintolan kabinettia, navetan ylistä, kotoista renkitupaa, porealtaalla varustettua mökkiä ym ym ym. 
Kyllä on valinnanvaraa, kunhan tietää, mistä tietoa etsii.


Päätin kerätä yhteen paikkaan Jaalassa olevat juhlatilat, sillä niistä tietojen löytäminen on osoittautunut erittäin työlääksi. 
Muutamalla on oikein hyvät tiedot nettisivuillaan, mutta osan kohdalla olen joutunut etsimään tietoja niin facebookista ja Jaala tänään-lehdistäkin.
Nyt painotankin niiden nettisivujen tärkeyttä, kun ihmiset suunnittelevat esim. kesähäitään niin alussa ensisijainen tiedonhankintapaikka on internet.Liikasenmäki on idyllinen ja komean historian omaava keidas keskellä Jaalan kirkonkylää, jonka rakennukset ja ympäristö ovat museoviraston suojelemia. Keittiötilat ovat nykyaikaiset ja toimivat. Paikassa voi viettää isompiakin kesäjuhlia sillä nurmialuetta ja parkkitilaa on runsaasti. Löytyypä Liikasenmäeltä näyttämökin, jossa voi vaikka järjestää minkälaisia esityksiä sekä frisbeegolfin pelaaminenkin on mahdollista.
Liikasenmäkeen pääset tutustumaan tästä.
Juhlasuunnittelija, visual tuike, Kouvola
Kuva: Peter Papadatos

Leiriranta on Jaalan kotiseutusäätiön omistama paikka kirkonkylän kupeessa Pyhäjärven rannassa. Ranta on matala ja hienohiekkainen, joten tämä paikka soveltuu lapsiperheille. Sinne valmistui 2015 uusi saunarakennus, jossa kahdet saunatilat ja yksi 12-15 hengen keittiötila. Tämä tila soveltuu hyvin kokousten tai pienten juhlien pitämiseen. Pihalle rakentuu 2016 keväällä vielä grillikatoskin. Lisänä on 70-luvulla valmistunut päämökki, jossa iso teollisuuskeittiö ja runsaasti pöytä- sekä nukkumatilaa. Leirirannan sivuille ja varauskalenteriin pääset tästä.
Juhlajärjestelijä, visual tuike, Kouvola
Kuva: visual tuike


Kimolan kylässä on oma kyläyhdistyksen ylläpitämä seurapirtti. Se on suuri kylätalo, jossa erikseen juhlasali sekä kahvio-puoli. Seurantalolla on toimiva ja hiljattain uudistettu keittiö, runsaasti kylmätilaa, pöytiä ja suuri parkkipaikka mahdollistavat vaikka suuremmatkin kekkerit. Astioiden ja telttakatosten vuokraus on myös mahdollista, josta tietoa nettisivuilla. Kimolan omille nettisivuille pääset tästä ja myös fb-sivut ovat olemassa.
Juhlajärjestelijä, visual tuike, Kouvola
Kuva: Kimolan fb-sivut


Siikavan kylässä toimii kylätalona 60-luvulla rakennettu entinen kansakoulu.
Täällä on myös iso parkkipaikka, toimiva iso keittiö ja kaksi noin 60m2 kokoista juhlasalia, tilat ovat uudistettu vuonna 2010. Siikava soveltuu hyvin kokouspaikaksi sillä siellä on videotykki ja kokouksen päätteeksi voi vielä pujahtaa saunomaankin. Siikavasta voi kysyä myös telttakatoksia, penkkejä ja pöytiä vuokralle. Siikavan sivuille pääset taasen tästä sekä fb-sivuille tuosta.
Juhlajärjestelijä, visual tuike, Kouvola
Kuva: Siikavan nettisivutJaalan Hartolan kylässä toimii Pienviljelijäyhdistys PVY, joka vuokraa sikäläistä kylätaloa ja tanssilavaa. Tanssilavalla pääset kokemaan vanhanajan lavatanssitunnelmaa, ja aivan naapurissa sijaitsee pieni kyläkauppa ja baari. PVY-talon tilat ovat hiljattain remontoitu ja isona plussana että niissä kulku on esteetöntä. Hartolan kylän nettisivuilta löydät myös tarvitsemasi tiedot kuvineen päivineen, tietoa saat niin astioiden kun turvavaljaidenkin vuokrauksesta. Nettisivuille pääset tästä ja fb-sivut löytyvät myös.
Juhlajärjestelijä, visual tuike, KouvolaJuhlajärjestelijä, visual tuike, Kouvola
Kuvat: Hartolan kylän nettisivut
Verlan kylässä on tunnelmallinen ja historiallinen Seuratalo, joka on rakennettu vuonna 1919. Talon huima korjausurakka on valmistunut vuonna 2012 ja nykyään se toimii vuokrattavana kokous-ja juhlatilana. Verlassa on erittäin hyvin varusteltu keittiö ja sieltä löytyy myös av-laitteet. Seuratalon suurin sallittu henkilömäärä yhtäaikaisesti sisätiloissa on 290 hlöä, mutta käytännön syistä on suositeltavaa, että henkilömäärä ei ylitä 120 hlöä.
Verlan toimiville ja hyville nettisivuille pääset tästä. Siellä on myös hyviä kuvia, selkeät varaussysteemit ja kaikki tarvittavat tiedot (varusteluetteloineen) seurantalosta. Hyvä Verla! 
Juhlajärjestelijä, visual tuike, Kouvola

Hääjärjestelijä, visual tuike, Kouvola
Kuvat: Verlan nettisivutHuhdasjärven kylässä entisessä kansakoulussa toimii vilkas yhteisö, joka vuokraa kylätaloa erilaisiin tapahtumiin. Kesäisin siellä toimii kahvila Kierivä Kuu, jolloin paikkaan on helppo käydä tutustumassa. Onpa heillä myös oma kansanmusiikkiyhtye Raakku, jonka varmasti saa halutessaan esiintymään juhliin kuin juhliin. Huhdasjärven omia nettisivuja pääset katsomaan tästä ja faceen tästä.
Juhlajärjestelijä, visual tuike, Kouvola
Kuva: Huhdasjärven fb-sivut

Uimilan kylässä toimii myös kyläyhdistys ja siellä sijaitsee Länsi-Jaalan metsästäjien ylläpitämä seurantalo. Sitä vuokrataan halukkaille juhlakäyttöön. Lisätietoa seurantalosta, saa ilmeisesti soittamalla, sillä netistä oli vaikea löytää mitään. Mutta piipahtaa siellä ainakin voi kesäisin, talolla kun toimii kesäkioski. Vuokrattavissa on myös astiasto ja telttakatoksia. Uimilan sivuille pääset tästä sekä tästä facebookiin.
Juhlajärjestelijä, visual tuike, Kouvola
Kuva: Uimilan fb-sivut

Paljakka-Pökölässä pohjois-Jaalassa toimii niin ikään 102-vuotta vanha Paljakan kansakoulu kylätalona Palko-talona. Myöskään tämän talon vuokrauksesta en löytänyt mistään lisätietoa tai kuvia, joten jos kiinnostaa niin soittelemaan vaan. Ja Palko-talon sivuille mennään tästä ja tuosta facebook -sivuille.
juhlajärjestelijä, visual tuike, Kouvola
Kuva: Paljakka-Pökölän fb-sivutTässä muutamia yrityksiä, jotka vuokraavat tilojaan. 
Paikat soveltuvat erilaisiin tilaisuuksiin, jotkut pienempiin ja jotkut isompiin juhliin, illanistujaisiin tai kokouksiin.

Ravintola Vanha Kelo
Kestikartano Aurantola
Matkailutila Sinibel
Soimakallion mökki
Kartanon renkitupa
Kukkulinnan tupa

Tekstejä klikkaamalla pääset nettisivuille.
Haloo Jaala,
Varmasti jotkin ovat unohtuneet listalta, oikaiskaa ihmeessä niin lisään ne listalle. Ja ilmoittakaa myös, jos kirjoittamissan tiedoissa on asiavirheitä niin korjataan myös niitä.
Kommentit