Saunaremonttia odotellessa


Meillä on yli 70-vuotias saunavanhus pihallamme. Remonttia pitäisi tehdä mutta se on aina siirtynyt ja siirtynyt jonkin tärkeämmän tieltä. Me ei olla mitenkään ahkeria saunojia. Sauna lämpiää  keskimäärin noin 1-2 kertaa kuussa ja kesällä ahkerammin jopa 1krt/viikko.  Eli ei mikään ihme että muut asiat menevät priolistalla aina edelle.
Saunaa on joskus remontoitu edellisten asukkaien toimesta, vaaleansinisellä maalilla. Seinätkin on reippaasti maalattu, huomioimatta että maalista tulee todella polttava löylyissä.
Mä olen epätoivoissani yrittänyt kehitellä jotain sinne nollabudjetillla, kun odottelen edellen sitä remonttia. Ei taida tänä kesänäkään sitä tulla. Koko alin hirsikerros pitäisi vaihtaa ja korottaa vielä yhdellä, sillä nyt mieheni mahtuu just ja just seisomaan siellä.Vilvoittelutilat on todella pienet, korkeintaan kaksi ihmistä sopuisasti kerrallaan. 
Onneksi on saunan rappuset missä istuskella.

Tervatonttujakin joskus tullut tehtyä.
Seinälle halusin jotkut tyynyt joihin nojata. Sillä varsinkin talvisin seinä on kylmä ja hikoilee kovasti.
Vanhat istuintyynyt Ikean kankaalla päällystettynä, Mietin ekaksi verhotankoa tohon seinään mutta eihän siihen sitten voi nojata. Naru toimii huomattavasti paremmin.  Krouvisti hirttosilmukka narunpäähän ja ruuvilla solmun läpi seinään kiinni.Samaa narua saunan verhoihin. Jotka ovat muuten entisen asunnon keittiön verhot. Ikean kangasta löytyi vielä lisää komeron pohjalta, joista tein selkänojatyynyt. Seinä on laudekorkeudella todella kuuma, enkä mä ainakaan voi nojata ilman jotain eristettä. 
Selkänojatyynyt on oltava. En jaksanut tehdä mitään vetoketju/nappi tms juttua. Pelkkä pussi ja puutarhan tukinarulla (vaimitätuonytonkaan) kiinni. Tyynynliinat helppo irrottaa ja pestä. 
Sisus on vanhan Jyskistä ostetun säkkituolin styroxmurua.


Tykkään hellistä ja hitaista löylyistä. Kaupassa näin kulhon, josta tippuu vähitellen vettä kiukaalle. Mäkin halusin sellaisen. 
Kirppikseltä 1.- vanha kulho, pohjaan 2mm reikä ja ketjut kolmeen kohtaan. 
Vettä tippuu juuri sopivasti kiukaalle.
Jep toimii! Tykkään!


visual tuike

Kynttilän valoa saunaan talvella, ihan must juttu. Varaston nurkasta vanhat ja ruostuneet uudenvuoden tinakauhat, hellä vääntäminen ja se on siinä. Rei'äitkin oli valmiiksi kauhojen päissä.
Mutta enhän mä ajatellut sitä että tuo steariini on jo saunan lämmitysvaiheessa sulaa, aika korkealla seinällä kun ovat. Mutta ei toistaiseksi ole sattunut mitään vahinkoja.
Pyyhetelineitä piti saada ulos, jotta kesällä pyyhkeiden voi antaa olla ulkona kuivamassa. 
Paljun viereen halusin heinäseiväsaidan ja pyyheteline paljun viereen tuli myös heinäseipäistä. Seiväs tököttää paljun lähellä ja siihen oon kiinnittäny Tigerista ostettuja 
parin euron koukkuja. Aikaisemmin tein postauksen juomatelineista paljuun, päset sen lukemaan tästä.Toinen pyyheteline onkin sitten saunan edustalla tolpassa, Maalasin kuivan  karahkan valkoiseksi ja kinnitín sen nippusiteillä tolpaan. Siinä se pysynyt jo 5 vuotta. Yllättävän hyvin kestävät säävaihteluita nuo nippusiteet.
Mä jään odottelemaan milloin se saunaremppa tehtäisiin. En missään nimessä halua laittaa saunaa uusiksi, koska mun mielestä se on niin idyllisen näköinen, kirsikkapuiden katveessa.Kommentit