Hiekkaviljely tuottaa tulosta -ehkä.


Kesäkuussa kertoilin hiekkaviljelyn kokeilusta. KLIK
Voin sanoa, että helppoa se on, sen puolesta että rikkaruohoja ei tarvitse kitkeä, eikä ötökät ole olleet vaivoina. Yhden yhtä epämääräistä rikkaruoho en ole pois nykinyt!
Rikkaruohojen kitkentä on aina ollut inhokkihommaani (lapsuuden kultaisia muistoja)  ja siksi en ole mihinkään puutarhahommiin ennen ryhtynytkään. Helppous on kaiken A ja O.


Olen siis aivan kokematon näissä hommissa, eikä mulla ole mitään tajua kuinka usein pitäisi kastella tms. Vaikeeta on vielä se kun ei ole vartailukohtaa, että onnistuuko vaiko ei. Enkä edes tajua onko ollut hono kesä kasvimaan suhteen vaiko ei. Mutt se kai se onkin tän homman juju. Kommentoikaa ja kertokaa ihmeessä, jos ja kun on tietoa ja tajua asiasta enemmän kun mulla.


Pelkkä ruohosilppu on riittänyt lannoitteeksi, varsinkaan näin opettelukerralla en ole muuta edes miettinyt. Meidän nurtsi ei vaan ole ollut tänä kesänä mitenkään nopeakasvuista, ja mietinkin onkohan silppua tullut laitettua liian harvoin (noin kerta viikossa 5cm).
Ja kastelupuoli on kyllä ollut hakusessa, taivaalta on vettä tulllut, mutta muuten en ole juurikaan kastellut.

Porkkanat eivät itäneet sitten yhtään. Istutin pari Avomaakerkkua tilalle.
Tavallinen sekä Sokeriherne tuottavat satoa- jeee! Madonreikiäkään ei ole lehdissä, oliskohan muuten sitten- en tiedä.


Maissi on todella pieni (pisin n. 40cm), eikä todellakaan tuota mitään. Käsittääkseni sen pitäisi venähtää toista metriä korkeaksi. Katselin ystäväni maisseja kasvihuoneessa, eikä sieltäkään satoa näytä tulevan. Samoissa mennään. Sillä erotuksella vielä, että hänellä on taimesta ja mulla siemenestä.


Avomaakurkut kukkivat ja ehkä tsägällä kerkiävät tuottaa jokusen kurkun. Luulen, että nämä olis tarvineet enemmän vettä.Jos ei muuta niin herneet tulee ainakin syötyä, 
eivätkä ole meneet vielä nenään.

-T-

Kommentit