Kesäinen sisustuspuoti Kimolassavisual tuike, visualisti


Kesällä on ihana käydä pienissä tunnelmallisissa kahviloissa ja putiikeissa maaseudulla. Jotku yllättävät todella positiivisesti ja toiset unohtuvat samantien. Ne heräilevät henkiin kesäkuun puolessa välissä, sulkien ovensa sitten elokuun puolen välin tienoilla. Kausi jää harmillisen lyhyeksi, mutta eipä niitä asiakkaita kai riitä ympärivuotiseksi.

Kouvolan Kimolassa, Ilonojan kartanossa on toiminut kesäkirppis/kahvila jo muutamana edellisenä kesänä, mutta tänä kesänä Kartanopuoti on muuttanut ilmettään sisustuksellisempaan suuntaan.
Viihtyisä viljamakasiini on todella upea ja tunnelmallinen. Sisustustavaraa on paljon, maalaisromantiikka kukkii. Tyyli on tinkimätön ja esillepanot upeita, kokonaisuus toimii ja houkuttelee. Itse en ole niinkään romantiikan ystävä, mutta kyllä tämä toimii, sillä kokonaisuus on eheä ja viehättävä.Pieni info kartanon fb-sivuilta kopioituna:
"Ilonojan kartanon rakennutti Hartolan pitäjästä Jaalaan muuttanut kapteeni Gestrin vuonna 1876. Maatilaa ja nikkarityylistä rakennusta hallinnoi tällä hetkellä 4. sukupolvi hänen jälkeensä.
Rakennuksessa on 1 1/2 asuinkerrosta ja 10 huonetta, kylmä vintti, lasikuisti ja suuri parveke. Kerrosala on 350m2. Talon suunnittelijasta ei ole tietoa. Tarina kertoo, että rakentajat tulivat Pohjanmaalta ja saatuaan kartanon valmiiksi, he siirtyivät rakentamaan Jaalan kirkkoa.
Pihapiiriin kuuluvat samoihin aikoihin kartanon kanssa valmistunut suuri kivinavetta sekä 1930-luvulla rakennetut viljamakasiini, jossa viime aikoina on järjestetty kesäaikaan mm. kirpputoreja, pitkä, matala avoliiteri ja aitta sekä työväen asunto, joka nykyisin toimii majoituskohteena palvellen matkailijoita ja lomalaisia."Alakerrassa siis toimii kirpputori, jonka tuotto tukee Jaalan koulun lasten leirikoulurahastoa.Tilassa toimii myös kahvila, joten ainakin kupillisella kannattaa poiketa.
Siellä saa rapsutella vaikka kartanon kissaa, joka ottaa rennosti kahvilan sohvalla.

Maalaisromanttisissa tunnelmissa,
-T-


Kommentit