Ekaa kertaa Kasvihuoneilmiössä!


Vuosia olen puhunut kotona käynnistä Kasvihuoneilmiöön. 
Aika  on kulunut eikä  asiaa ole ollut sinne suunnalle koskaan. Hävettävvä sillä paikkahan ollut olemassa jo ainakin 15 vuotta. Kunnes vihdoin se päivä koitti jolloin pääsin sinne! 
En mieheni, vaan hyvän ystäväni kanssa -Onneksi!

Paikkahan oli sanoinkuvaamaton, henkeäsalpaava tavarataivas. Järjestelmällinen mieheni olisi saanut 'hermoromahduksen' siellä ja istunut mua autossa odottamassa.

Muutamia kuvia näpsin kännykälläni, mutta ei tuon paikan käsittämättömyys pääse oikeuksiin niissä.

Tämä on jo kolmas tän kesän postaus erilaisista tavarataivaista, kaikki omalla tavallaan käsittämättömiä paikkoja. Linkit postauksiin tässä: Kimolan kesäpuoti ja Lauran kauppa. Eihän näitä voi paremmuusjärjstykseenkään laittaa.


Mutta yksi asia niitä yhdistää: P E R S O O N A L L I S U U S!!!
Käynti niissä kaikissa on elämys, joka on eittämättä se tämän päivän selviytymiskeino. Pelkästään kokemuksen takia ihmiset ovat halukkaita poikkeamaan pikkuputiikeissa, jopa vähän syrjemmällä. Pientä kivaa tarttuu varmasti mukaan  tai ainakin kahvit juodaan, mikäli se on mahdollista.
Tavaraa näissä paikoissa pitää olla paljon, jonka takia investoinnit kasvavat ja ihan kahvikupillisella ei kauppiaan laskuja lyhennetä. Elämyksellistä se on molemmin puolin mutta toinen asia sitten on, onko se kannattavaa liiketoimintaa.

Ihana paikka kaiken kaikkiaan, vaikka pilasinkin fiilikset tällä realistisella paatoksella ;)

"Ison kasvihuoneen ja vanhan rekanpesuhallin 1500 neliötä ovat täynnä jatkuvasti vaihtuvaa omalaatuista sisustustavaraa ja vaikka mitä kiinalaisista huonekaluista klassikkoelokuviin ja mummokorteista armeijan varusteisiin. Perinteisen osto- ja myyntiliiketoiminnan lisäksi myynnissä on nykyään  myös uutta  vintage- ja retro-tavaraa ja yrityksellä on omaa maahantuontia.
Kasvihuoneessa toimiva viihtyisä kulttuurikahvila-ravintola palvelee 1-tien käyttäjien taukopaikkana, josta saa pikku purtavaa arkisin  ja viikonloppuisin kotiruokaa. Joka päivä  tarjolla on vastaleivottuja munkkeja.
 Kasvihuoneen perällä puutarhassa omassa Kanikonttorissaan asustavat kanipariskunta Hannu ja Kerttu, joita katsomaan koiratkin ovat tervetulleita.
Historiaa
Kasvihuoneilmiön omistaja Elisa Palonen aloitti vanhojen tavaroiden osto- ja myyntiliikkeensä Diverssikauppa EP ky:n toiminnan syksyllä 1997. Ensin oltiin Turun Hansakorttelissa. Seuraava paikka oli Vanu-mamman talo. Diverssikaupan käytössä oli koko toinen kerros. Sedu Koskinen aloitteli silloin samassa talossa omaa kahvilatoimintaansa.
Ollessaan kerran tavaranhakumatkalla Belgiassa, Elisa katseli lentokoneen ikkunasta allaan levittäytyvää öistä maisemaa, jossa Belgian valaistut kasvihuoneneet loistivat kuin kiiltomadot. Tästä näystä Elisalle tuli vastustamaton tarve rakentaa kasvihuone ja hän alkoi etsimään Suomesta sopivaa paikkaa. Hän löysi vanhan 1-tien varrelta vanhan rekanpesuhallin ja Diverssikauppa siirtyi Turun Hansakorttelista tähän halliin. Hallin kylkeen rakennettiin 500 m2 tyyppikasvihuone, jonka toisessa päässä oli trooppinen perhospuutarha ja toisessa päässä kahvila. Tästä alkoi Kasvihuoneilmiön tarina."
Lähde: Kasvihoneilmiön nettisivut 
Hellyyttävän kanikonttorin Hannu ja Kerttu päivälevolla.


-T-

Kommentit