Hiekkaviljely -kannatti kokeilla.Hiekkaviljely helppoa, helppoa ja vielä kerran helppoa (tai sitten aloittelijantuuria).
Ei kitkemistä, ei rikkaruohoja, ei ötököitä, ei etanoita.... 
Tänä kesänä ei juuri kasteluakaan, lämpimämpänä ja vähäsateisempana tarvii varmaan kastella useammin. Mutta pääasia, että itse olen tyytyväinen ja saatiin jotain satoakin.
Vaikka en juuri mitään tuloksia odottanutkaan.

Hiekkaviljelyssä lannoitteena käytetään vain tuoretta ruohosilppua. Hiekassa eivät etanat tai toukat viihdy, joten tämänkin puolesta hyvä homma.


Rikkaruohoja ei ole tosiaan tarvinnut kitkeä ollenkaan. Kurkut lepäävät nätisti kuivassa ruohosilpussa, eivät mätäne tuoreen ruohon seassa. Ja sitä paitsi löytyvät helposti kun ei ole tuoretta ruohoa/ rikkaruohoa mihin maastoutua.


Herneitä eivät ole syöneet ötökät tai etanat, eikä rikkaruohoja täälläkään. 
Koko kesänä en ole tehnyt muuta kuin lisännyt ruohosilppua (ja about jokatoinen kerta ottanut edelliset kuivat pois), kastellut muutaman kerran ja tukenu herneet. 

Maissi, jota alunperinkin epäilin, ei kyllä satoa tuota. Olen seurannut varsien taipuilua kesän kuluessa. Välillä ovat olleet aivan maata myöden ja taas nousseet sitkeästi ylös. Hiekkapohja taitaa olla liian huokoinen painavalle kasville - epäilen.  
Olisi kannattanut vissiin tukea. Nooh, en tehnyt niin.


Kaiken kaikkiaan toimiva ja sopivan helppo juttu mulle. Aion ehdottomasti jatkaa ensi kesänä hiekkaviljelyä. Nyt syksyllä ruohosilppu pois ja sama hiekka jää paikoilleen odottamaan kevättä.
Hallaharson aion heittää laatikoiden päälle, sillä pelkään kissojen käyttävän hiekkaa muuhun tarkoitukseen.


Aiheen edellisistä postauksistani pääset jyvälle hiekkaviljelystä, 
mikäli et ole niitä aiemmin lukenut, niin linkit tässä:Noista ensimmäisessä on asiantuntevimmille sivuille linkit, 
joiden perusteella aloittelin itse koko touhun.Kannatta kokeilla, jos on hiekkaisa piha tai muuten vain ylimääräistä hiekkaa tontilla/saatavilla.
Mitähän mä kokeilisin ens kesänä, en ainakaan porkkanaa joka ei siis itänyt yhtään. Enkä maissia.
Noh avomaakurkku ja herneet on must mutta josko jotain muutakin helppoa.

-T-

Kommentit

  1. Mielenkiintoinen kokeilu! Varsinkin, kun itselläni lehtikaalin lehdet söi koit ja etanat reijittivät papujen lehdet. Miten paksulti laitoit hiekkaa?

    VastaaPoista
  2. Hiekkaa laitoin n.20cm suodatinkankaan päälle, olisi ehkä saanut olla paksummaltikin (ehkäpä tuplaten). Jälkeenpäin ajatellen, eiväthän porkkanat olisi edes mahtuneet kasvamaan.
    Kokeilemisen arvoinen juttu!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti